Individuele Begeleiding

Individuele begeleiding bij Autstekend gaat veel verder dan alleen maar kijken naar de problemen waar de kinderen en jongeren tegenaan lopen. Wij bieden hulp op allerlei vlakken. Zo kan het zijn dat je zelfstandig met het openbaar vervoer wilt leren reizen, of je wilt leren koken voor als je op jezelf gaat wonen. Maar ook sporten, school, leren de weg vragen als je verdwaald ben of gewoon even iets anders doen dan achter de computer zitten. Alles is mogelijk.

Wij van Autstekend bieden individuele begeleiding op maat, naar de wensen van de kinderen/jongeren of ouders.
Alles wat wij doen staat in het teken van zelfvertrouwen krijgen, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Want, hoe maak je nou contact met dat vriendje? Of hoe vertel je aan je ouders wat je wel of niet leuk vindt? En wat staat je te wachten als je zelfstandig wil gaan wonen? Met alle vragen kan je terecht. 

Wat voor de één vanzelfsprekend is hoe je in een groep je gedraagt, zo moeilijk is het voor kinderen met een vorm van autisme en/of AD(H)D. Het komt zo vaak voor dat je in één of andere groep terecht komt. Denk bijvoorbeeld aan school, daar zit je al heel snel in een groep. En als je niet weet hoe je daarmee om moet gaan raak je in een isolement. Bij Autstekend gaan we je leren hoe je hiermee om kan gaan. 

Bij de individuele begeleiding geven we je handvatten om je staande te houden in deze maatschappij. Natuurlijk bouwen we uit wat wèl goed gaat. En hetgeen wat minder goed gaat daar gaan we kijken hoe je daar mee om kan gaan. 

Wij van Autstekend gaan ervan uit dat er mogelijkheden en kansen liggen voor iedereen. Je kan veel meer dan jezelf of de ouders denken maar soms heb je een steuntje in de rug nodig. 
Autstekend helpt kinderen, jongeren en jong volwassenen met een vorm van autisme en AD(H)D om zichzelf te ontplooien, meer zelfvertrouwen, begrip en acceptatie te krijgen.

Wij van Autstekend gaan uit van wat je wèl kan!

Individuele begeleiding bieden wij aan in de vorm van Zorg in natura. De begeleiding kan ook bekostigd worden vanuit het PGB. 

 

Aanmelden

Stefan Langedijk "Onze zoon Stefan van nu 15 jaar zit nu ruim een jaar op voetbal bij Rob de Vries. Voor die tijd was het niet mogelijk om een  passende sport voor hem te vinden, voetbal al helemaal niet. Maar toen ik dit aan hem vertelde was hij meteen enthousiast en vanaf het begin vindt hij het heel leuk. De begeleiding die erbij is, de ongedwongen en positieve sfeer. Het gaat om het lekker bezig zijn op een leuke sportieve manier. Ook andere activiteiten zoals vakantie-activiteiten heeft hij aan meegedaan. En het voetbaltoernooi vond hij fantastisch om mee te maken."

Ellen - Moeder van Stefan

Word donateur.

Samen naar de toekomst.

Individuele begeleidingIndividuele begeleiding

07-09-2016 - Bij Autstekend bieden wij individuele begeleiding op maat. We kijken naar mogelijkheden en kansen, maar hoe ziet dit er dan precies uit?
Lees verder

ZELF EEN BLOGARTIKEL SCHRIJVEN?

Stuur je bericht naar rob@autstekend.nl en wellicht plaatsen we hem door!

Agenda

Facebook

Convenant Autisme