De Stadstuin Alkmaar

De Stadstuin ligt op een unieke locatie in Alkmaar. Ingeklemd tussen de woningen en winkels van de Oudegracht / Ridderstraat en de Laat hebben wij een stadstuin van 800m2, waar we groente, kruiden en fruit kweken.

Op dit project kunnen kinderen en jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D kennismaken met de natuur. Zo willen we laten zien dat spinazie niet in de diepvries groeit en prei niet aan de boom. 
We hebben in de tuin zelfs een echte buitenkeuken waar we de oogst direct kunnen bereiden.

Tuinieren heeft ook meerdere voordelen. Je wordt bewust van de natuur en waar ons eten vandaan komt. Je krijgt veel zelfvertrouwen als je ziet dat je met aandacht iets zelf kan laten groeien en het is leerzaam om te zien dat je met samenwerken veel kan bereiken. 

Naast kinderen met een vorm van autisme en/of AD(H)D gaan we ook reguliere basisscholen uit Alkmaar uitnodigen om langs te komen en te leren van de natuur. We hebben ruimte genoeg om de hele klas te ontvangen.
Door zelf verantwoordelijk te zijn voor een eigen moestuin, leren onze kinderen stap voor stap met de natuur bezig te zijn. 

 

Aanmelden

Word donateur.

Samen naar de toekomst.

Bijna klaar voor de eerste oogstBijna klaar voor de eerste oogst

07-04-2017 - Twee weken geleden, de laatste blog. Wat zal er in de tussentijd allemaal gebeurd zijn? We brengen jullie weer even op de hoogte, want de plantjes groeien gewoon door.
Lees verder

ZELF EEN BLOGARTIKEL SCHRIJVEN?

Stuur je bericht naar rob@autstekend.nl en wellicht plaatsen we hem door!

Agenda

Facebook

Convenant Autisme