Kinderkookcafé Alkmaar

Kinderkookcafé Alkmaar is een initiatief van 'Autstekend’ uit Alkmaar. Een gedreven groepje specialisten geeft kookles/begeleiding aan kinderen en jongeren met een beperking in het autistisch spectrum. De kinderen krijgen les in groepjes van maximaal 6 kinderen. Er is sprake van een 1 op 2-begeleiding. Daardoor is het rustig en kunnen jongeren bij elkaar de kunst afkijken.  

Kookles is heel geschikt voor kinderen en jongeren met autisme, omdat koken een gestructureerde activiteit is. De kooklessen zijn gericht op het zelfstandig leren koken. Kinderen krijgen mondelinge en schriftelijke aanwijzingen. Kinderen leren om met een recept te werken, alles klaar te zetten voordat ze beginnen, smaken te proeven, ingrediënten aan te raken, gewichten en volumes te meten, allerlei gereedschappen te gebruiken en weer op te ruimen. De kinderen werken geconcentreerd in de keuken en nemen een aantal zelfgemaakte gerechten mee naar huis.

Dagen dat we kinderkookcafé hebben:
Maandag: 15:45-17:45 (kinderen met een verstandelijke beperking)
Dinsdag: 15:45-17:45 (kinderen met een vorm van autisme en/of AD(H)D)
Woensdag: 13:30 - 15:30 (groep 1) 16:00-18:00 (groep 2) (kinderen met een vorm van autisme en/of AD(H)D)
Donderdag: 15:45-17:45 (kinderen met een vorm van autisme en/of AD(H)D)
Zaterdag: 13:30-15:30 (groep 1) 16:00-18:00 (groep 2) (kinderen met een vorm van autisme en/of AD(H)D)

Onze deelnemers krijgen veel zelfvertrouwen en plezier in de keuken. Onderling met elkaar werken zorgt voor sociale vaardigheid en helpt ze tegen faalangst. 

De kooklessen worden gehouden in onze ruime keuken aan de Zilverstraat 1 / hoek Oudegracht in Alkmaar. De begeleiding bestaat uit: één psycholoog, één pedagoog en één kok/begeleider. 

In het begin worden er gemakkelijke recepten gemaakt en daarna wordt de moeilijkheidsgraad steeds iets opgevoerd. 

Het Kinderkookcafé bieden wij aan in de vorm van Zorg in natura. De begeleiding kan ook bekostigd worden vanuit het PGB.

 

Aanmelden

Sikko "Sikko vindt het koken erg leuk omdat hij zelf alles mag doen: recept goed lezen, klaar zetten, snijden, wegen, in de oven bereiden of op gas in een echte keuken!De laatste les zijn alle ouders welkom en gaan zitten aan een mooi gedekte tafel en de kinderen serveren dan hun heerlijke zelfgemaakte gerechten tot en met het dessert ! De begeleiding maakt er iedere keer weer een feestje van en zet de kinderen in het zonnetje !!"

Jolanda - Moeder van Sikko
Marie José van der Vegt "Onze zoon gaat al 1 ½ jaar koken met plezier, onder deskundige begeleiding leert hij sociale vaardigheden, samenwerken en ook niet geheel onbelangrijk: proeven.Kinderkookcafé een plek waar mijn kind met ASS zichzelf kan zijn!"

Marie José - Moeder van Casper

Gerechten

Bekijk en download gerechten die we in de workshops bereid hebben, of die we nog gaan bereiden!
Lees verder

Doneer voor het Kinderkookcafé.

Het Kinderkookcafé kan zoveel meer doen met uw steun!

Ook dit jaar doen wij van Autstekend weer mee aan de Cityrun Alkmaar op 24 mei 2017.Ook dit jaar doen wij van Autstekend weer mee aan de Cityrun Alkmaar op 24 mei 2017.

20-03-2017 - Beste Lopers, Zoals elk jaar gaan we er weer een geweldig feest van maken, maar dit keer iets anders dan de vorige jaren. We gaan sowieso weer terug naar de brug op de Oudegracht bij Autstekend eten&drinken
Lees verder

ZELF EEN BLOGARTIKEL SCHRIJVEN?

Stuur je bericht naar rob@autstekend.nl en wellicht plaatsen we hem door!

Agenda

Facebook

Convenant Autisme