Sport

“Sporten is gezond” daar is Autstekend het helemaal mee eens, maar het is meer dan alleen gezond. Het geeft je zelfvertrouwen, het is goed voor je motoriek, je wordt sterker, het is goed voor je uithoudingsvermogen, je coördinatie en natuurlijk je gezondheid. Maar met sporten leer je ook andere kinderen kennen. Je kan vrienden maken en bovenal is het leuk. 

Bewegen is voor elk persoon van (levens)belang, maar deelname aan een sportclub is niet voor ieder kind zo vanzelfsprekend als het lijkt. Met name voor kinderen met een autisme spectrum stoornis is het sporten in clubverband en bij reguliere verenigingen regelmatig een onneembare horde.
Autstekend heeft de oplossing. Wij bieden sporten aan op vele manieren. Je kan één-op-één sporten met een begeleider, bijvoorbeeld, kickboksen, tennis, mountainbiken, fitness, zwemmen, hardlopen etc. Maar je kan ook sporten in een kleine of grote groep onder begeleiding, bijvoorbeeld voetbal, kickboksen, judo, karate of klimmen. Sport en bewegen is voor ons een middel en geen doel op zich. 

Het spelenderwijs aanleren van welke sport dan ook biedt de mogelijkheid om andere, misschien minder specifiek sport gerelateerde doelen te bereiken. Het sporten biedt de mogelijkheid voor kinderen om meerdere vaardigheden te leren. 

- Zelfvertrouwen te ontwikkelen.

- Om te gaan met winnen en verliezen.

- Om te gaan met regels.

- Assertiever te worden en steviger in de schoenen te staan.

- Met iedereen te kunnen spelen/trainen.

- Om te gaan met de eigen kracht en de kracht van een ander.

- Agressie en woede beter te reguleren.

- Bekend te raken met het aspect bewegen en je eigen lijf.

Bij Autstekend staat het plezier hebben in bewegen en het ervaren van successen centraal. Door het streven naar rust en structuur binnen de sportsituatie wordt de veilige omgeving gecreëerd die het kind nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen.
De verschillende sporten worden gegeven door ervaren trainers met een achtergrond in de hulpverlening. 

Autstekend heeft op het gebied van voetbal een samenwerkingsverband met Kolping Boys en ProCamp. Binnen een positieve omgeving en in een ongedwongen sfeer biedt Autstekend begeleiding op maat en sluit hiermee aan op de specifieke behoeften van deze kinderen. De begeleiding wordt zoveel mogelijk aangepast aan de mogelijkheden en behoeften van het individuele kind. 

Autstekend helpt kinderen met een vorm van autisme en AD(H)D om zichzelf te ontplooien, meer zelfvertrouwen, begrip en acceptatie te krijgen. Wij van Autstekend gaan uit van wat het kind wèl kan!

Sporten bieden wij aan in de vorm van Zorg in natura. De begeleiding kan ook bekostigd worden vanuit het PGB.

 

Aanmelden

Victor Nijdam "Ik vind het voetballen bij de Helden superleuk! De trainers zijn heel aardig en ik kan er ook veel van leren. De trainers weten precies hoe ze met ons om moeten gaan en het gaat vooral om het plezier. Ik wil er nooit meer van af!"

Victor - Deelnemer
Edwin van der Vegt "Voetbal bij Autstekend: dat is waar kan mijn zoon Gudelje kan zijn! Lekker voetballen met leeftijdsgenoten. PDD NOS of ADHD, ASPERGER of ADD, ieder uniek in zijn eigen spel, maar wel samen één team. Heerlijk om naar te kijken. "

Edwin - vader van Casper

Word donateur.

Samen naar de toekomst.

Autstekend Sportief SportcarousselAutstekend Sportief Sportcaroussel

28-11-2016 - Autstekend heeft in samenwerking met de gemeente Alkmaar en Alkmaar Sport het project Autstekend sportief, de sport carrousel, ontwikkeld voor jongeren vanaf 12 jaar.
Lees verder

ZELF EEN BLOGARTIKEL SCHRIJVEN?

Stuur je bericht naar rob@autstekend.nl en wellicht plaatsen we hem door!

Agenda

Facebook

Convenant Autisme