Bijna klaar voor de eerste oogstBijna klaar voor de eerste oogst

07-04-2017 - Twee weken geleden, de laatste blog. Wat zal er in de tussentijd allemaal gebeurd zijn? We brengen jullie weer even op de hoogte, want de plantjes groeien gewoon door.

De grote bakken waar onze aardbeiplantjes vorig jaar voor een grote oogst hebben gezorgd, zijn weer onkruidvrij gemaakt zodat de plantjes weer alle ruimte hebben om te groeien. 

We hebben hier knoflook tussen geplant, wat helpt tegen de slakken.

Hopelijk hebben we dan ook dit jaar weer goede oogst en kunnen we aan de slag met het maken van jam. Lekker op een croissantje bij Autstekend Eten en Drinken.

 Verder gebeurt er ook genoeg in de kas. De tomaten komen langzaam naar boven al lijken ze het nog wel een beetje moeilijk te hebben.

De rucola groeit al lekker en kan volgende week geoogst te kunnen worden. Een nieuwe lading zit dus alweer in de grond. Dit geldt ook voor de andere sla.
Ook de tuinkers groeit al goed en zal snel geoogst kunnen worden.

 

 

 

 

Ook worden er bloembollen en zaden gepland om de bloembakken in de tuin van kleurige bloemen te kunnen voorzien. Deze zullen ook weer zorgen voor insecten die we goed kunnen gebruiken in de tuin. 

Sinds vorige week krijgen we extra hulp. Joke komt ons helpen in de tuin. Zij heeft er veel meer verstand van dan wij en kan aanwezig zijn op de dagen dat wij dat niet redden.
We hebben al veel tips gekregen, waar we deze week direct mee aan de slag gaan.
Zo gaan we de kas schoonmaken en schilderen met kassenwit, want met het zonnetje erop wordt het zomaar 40 graden in de kas en dat is voor de plantjes natuurlijk veel te warm. 

Ook gaan we op zoek naar regentonnen om onze plantjes te kunnen voorzien van regenwater, veel beter dan kraanwater.
Mocht u nog een oude regenton hebben staan die u niet meer gebruikt? Wij geven hem een mooi plekje in onze tuin.
Verder heeft Joke al veel advies gegeven over het planten en zaaien van alle zaden die we hebben liggen. We zijn nu al heel blij met haar hulp en hopelijk krijgen we hierdoor dit jaar een super oogst! 

Bent u benieuwd geworden naar de tuin? Houd onze blog en de facebookpagina van Autstekend in de gaten! We zijn namelijk bezig met de voorbereiding voor een leuke middag in onze tuin…. Hierover later meer! 

0
reacties Reageer >
Categorie:
Kinderkookcafe

Geschreven door:
Ellen Hillebrand

  

Reageer


Naam

E-mailadres


Bericht

ZELF EEN BLOGARTIKEL SCHRIJVEN?

Stuur je bericht naar rob@autstekend.nl en wellicht plaatsen we hem door!

Facebook

Convenant Autisme