Overprikkeling ervaren bij Deuvel

15-03-2017 Een vogel die fluit, een auto die langsrijdt, de bel van een spoorwegovergang die rinkelt; zaken die je registreert en meteen verwerkt. Maar stel nou, die informatie blijft binnenkomen en je kunt het allemaal niet verwerken.

En dan komt er ook nog iemand op je af met een vraag. Dan is het net als een emmer die volloopt; op een gegeven moment stroomt hij over. Dit is precies wat mensen met autisme dagelijks overkomt. 

Op Wereld Autisme Dag, zondag 2 april, kun je in Wijkcentrum De Oever in Alkmaar van 14 tot 17 uur aan den lijve ondervinden hoe het is om overprikkeld te raken. Deze interactieve bijeenkomst is een initiatief van Stichting Deuvel, die zich inzet voor autismevriendelijke communicatie, onder meer door workshops te geven bij bedrijven en gemeenten.      
Om duidelijk te maken wat overprikkeling met je doet, trekt Deuvel 750 gekleurde ballen uit de kast. „Het is een oefening", licht Mariëlle Witteveen toe, mede-oprichter van Stichting Deuvel en ervaringsdeskundige. „We doorbreken een routine door iets verbaals om te zetten in lichaamsbeweging. Dan blijkt het ineens heel moeilijk een simpele instructie uit te voeren." Deze oefening zorgt ervoor datje begrijpt hoe iemand met autisme informatie verwerkt. „Als je elkaar beter begrijpt, kun je rekening houden met elkaar." 

Er zijn deze middag tevens lezingen over autisme, er is gelegenheid elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen en er zijn ervaringsdeskundigen aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Deelname aan de ervaringsoefening is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden is verstandig. Dit kan via t23@deuvel.org

Voor informatie: www.deuvel.org.

0
reacties Reageer >
Categorie:
Autstekend

Geschreven door:


  

 

Overprikkeling ervaren bij Deuvel

15-03-2017 - Een vogel die fluit, een auto die langsrijdt, de bel van een spoorwegovergang die rinkelt; zaken die je registreert en meteen verwerkt. Maar stel nou, die informatie blijft binnenkomen en je kunt het allemaal niet verwerken.
Lees verder

Het Kunstcafé

09-11-2015 - Kunst en kinderen met een vorm van autisme is een geweldige combinatie gebleken. Sinds een jaar houden wij nu creatieve workshops voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme en/of AD(H)D.
Lees verder

Vakantiecafé 2015

18-06-2015 - Dit is het programma van onze vakantiecafé 2015
Lees verder

Gamen

20-05-2015 - Op 18 mei jl. hebben alle medewerkers van Autstekend een bijscholingsavond gehad. Deze avond stond dit keer in het teken van Gamen en social media gebruik onder kinderen / jongeren. Hieronder hebben wij voor jullie alvast wat punten opgeschreven over hoe je een gameverslaving kunt herkennen en hoe je er als ouders mee om kunt gaan.
Lees verder

ZELF EEN BLOGARTIKEL SCHRIJVEN?

Stuur je bericht naar rob@autstekend.nl en wellicht plaatsen we hem door!

Facebook

Convenant Autisme